De inklaring van verhuisgoederen. Hoe werkt dat?

Bij een verhuizing naar het buitenland komt heel veel kijken waaronder de uit -en inklaring van verhuisgoederen. In dit artikel leggen we uit hoe de inklaring van uw persoonlijke bezittingen werkt. 

Inboedel, verhuisgoederen, persoonlijke bezittingen

U heeft plannen om naar het buitenland verhuizen? Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u ervoor kiezen uw persoonlijke eigendommen te laten verschepen naar uw nieuwe woning. Dit kan een hele inboedel zijn of enkele dozen. Wanneer u (verhuis)goederen verstuurt naar het buitenland (buiten de EU), heeft u altijd te maken met douaneformaliteiten, inklaring. *

Voor verhuisgoederen gelden andere regels dan voor commerciële goederen. Inboedels (householdgoods)  is een vreemde eend in de bijt binnen de internationale logistiek. Neem vooral een specialist in de hand om u hierbij te helpen.

*Wanneer u binnen de EU verhuist is er geen inklaring nodig.

Internationaal verhuisbedrijf

Wij raden aan altijd een internationaal verhuisbedrijf in te schakelen voor het verzenden van uw eigendommen. Kies een bedrijf met jarenlange ervaring en goede reviews. Windmill Forwarding is ervaren en verzorgt verhuizingen naar alle landen. 

Windmill Forwarding regelt de inklaring van uw verhuizing. Dat doen we niet alleen. In elk land werken we samen met onze vaste verhuispartner. Samen helpen we u graag. Voorkom problemen, zoals wachttijden in de haven en onnodige (opslag) kosten. Kies voor een betrouwbare partij.

Waar kan ik de regels rondom de inklaring van een specifiek land vinden?

Voor elke land gelden andere regels. Deze wetgeving kan veranderen. Zorg ervoor dat u over actuele informatie beschikt. Hier vindt u meer informatie rondom douaneformaliteiten per land van bestemming: specifieke landeninformatie.

Windmill Forwarding spreekt de procedure van de inklaring van uw zending altijd grondig met u door. Op die manier weet u precies welke documenten er nodig zijn voor de inklaring.

Welke documenten zijn er nodig voor de inklaring van zogenaamde “householdgoods”

Voor elk land gelden andere douane formaliteiten. Deze kunt u checken op onze website. In bijna elk geval is minimaal noodzakelijk:

  • Geldig paspoort
  • Werkvergunning (workpermit)
  • Verblijfsvergunning (residence permit)
  • (Visum indien toepasbaar)

Zijn er kosten verbonden aan een inklaring voor verhuisgoederen?

Het invoeren van persoonlijke bezittingen/inboedel is belastingvrij. De kosten voor het regelen van de inklaring bij Windmill Forwarding is inbegrepen in uw offerte. 

Zijn er andere zaken waar ik aan moet denken voor de inklaring van mijn inboedel?

Laat u goed voorlichten door uw internationale verhuizer. Per landen gelden andere regels. In de UAE gelden bijvoorbeeld limieten op de invoer van alcohol. 

Windmill Forwarding zorgt altijd voor een goede inventarislijst (packing list), gedetailleerd waar nodig. Wij hebben de ervaring en connecties om het proces van de inklaring probleemloos te laten verlopen.

In sommige gevallen is het verstandig om uw inboedel in Nederland op afroep in onze opslag te plaatsen. Op die manier heeft u alle tijd om de benodigde documenten te regelen. Op deze manier voorkomt u onnodige (dure) opslagkosten in het land van bestemming.

Indien u vragen heeft, aarzel niet en neem contact op met ons team, we staan voor u klaar!

Grenzeloos enthousiast en recht door zee.

inklaring van verhuisgoederen

Heeft u een vraag?

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

    Liever direct contact?

    ma-vr 9:00 – 17:00