Emigreren naar Amerika voor- en nadelen

The American Dream: Amerika is het land van kansen, hoop en optimisme. Het aantrekkelijke klimaat, de openheid van de bevolking of de mogelijkheden voor baankansen zijn maar een aantal redenen waarom iemand wellicht naar de Verenigde Staten zou willen emigreren. Van de duizenden mensen die jaarlijks de droom krijgen om naar de VS te verhuizen is er slechts een kleine groep die het daadwerkelijk waarmaakt. Emigreren naar de VS is namelijk een grote stap. Heb je nog dat laatste duwtje nodig om je te overtuigen? Windmill Forwarding vertelt u graag alles over rondom emigraties naar de VS. In deze blog hebben wij alle voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet. 

Emigreren naar Amerika: voordelen

Gastvriendelijkheid bevolking:

Amerikanen staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Overal waar je komt in Amerika zal je begroet worden met een vrolijke ‘how are you?’ Of je een restaurant, tankstation of winkel binnen stapt, je zal overal even uitbundig worden begroet. Dit kan een groot contrast zijn, in vergelijking met Nederland’s nuchtere bevolking. Wel zult u merken dat Amerikanen sneller denken in stereotypes. Wees daarom voorbereid op de vraag of u in Amsterdam woont en op klompen naar uw werk gaat! 

Baankansen:

Amerika is ook het land van eindeloze mogelijkheden! Velen vertrekken naar het land voor de geweldige baankansen. Bijna alle grote internationale bedrijven zijn gevestigd in Amerika, wat het een aantrekkelijke plek maakt om naartoe te verhuizen voor een flinke carrière boost! The sky is the limit: Amerikanen geloven dat iedereen de mogelijkheid heeft om succesvol te worden.

De rijke natuur:

Van de Grand Canyon tot de Niagara Falls: Amerika is een land met ongekende natuurwonderen. Zo zijn er over het hele land natuurparken- en reservaten te vinden en is het een uitstekend vakantieland voor vrijwel iedereen. Amerika is namelijk het enige land ter wereld dat zes klimaatzones kent. Dol op het strand? De VS heeft genoeg keus aan warme kustlijnen en woestijnen. Is hitte niet echt je ding? Geen enkel probleem: Amerika is ook talrijk aan bergen en prachtige wandelroutes. 

Emigreren naar Amerika: nadelen

Een auto is noodzakelijk:

In Amerika is het openbaar vervoer niet overal even goed geregeld. Daarnaast is het een erg groot land: alles ligt ver uit elkaar. Dat maakt het noodzakelijk om een auto te hebben. Wandelen of fietsen doen Amerikanen niet en daar is de infrastructuur ook niet op ingericht. Dit is iets om rekening mee te houden als je een groot liefhebber bent van fietsen of wandelen! 

Zorgverzekering kosten:

Naast dat iedereen Amerika kent vanuit de Hollywood films, is het ook algemeen bekend dat de medische kosten bijzonder hoog op kunnen lopen in the land of the free. Het is niet ongebruikelijk dat ziekenhuisopname kosten schommelen tussen de enkele duizenden tot honderdduizenden dollars. Zorg er dus voor dat je je ziektekostenverzekering goed op orde hebt voordat je zomaar besluit te emigreren naar Amerika. 

De Green Card:

Emigreren vanuit Nederland naar de VS kan een hele opgave zijn. De reden daarvoor is dat een visum bemachtigen erg lastig kan zijn. Het aanvragen van de zogeheten ‘Green Card’ is een process dat soms wel zes maanden kan duren. Ook kan je daar niet zomaar voor in aanmerking komen. Daar zijn namelijk een aantal ingewikkelde eisen aan verbonden.

Om het samen te vatten

Verhuizen naar Amerika heeft dus beiden voor- en nadelen. Zo is de bevolking enorm behulpzaam, de baankansen voor het op grijpen en de natuur prachtig. Echter heeft Amerika ook te maken met ingewikkelde visumformaliteiten, hoge zorgverzekering kosten en matige infrastructuur. 

Maar laat u vooral niet afschrikken door alles! Windmill Forwarding is gespecialiseerd in internationale verhuizingen en emigraties. Wij hebben jarenlange ervaring op gebied van internationale verhuizingen naar de VS. Daarnaast is Windmill Forwarding expert op het gebied van inklaringen en douaneformaliteiten. We helpen u graag bij het verhuizen naar de Verenigde Staten. Grenzeloos enthousiast  en recht door zee! 

Heeft u een vraag?

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

    Liever direct contact?

    ma-vr 9:00 – 17:00