Waarom groepage? De voordelen

Groepage is dé manier om uw internationale verhuizing voordeliger te maken. Wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland, dan wilt u uw eigendommen geheel of gedeeltelijk meenemen. Deze verhuisgoederen worden per container naar het land van uw bestemming vervoerd. Dit kan op meerdere manieren, waarbij groepage de meeste voordelen biedt. Windmill Forwarding is uw ervaren partner met uitstekende groepagediensten. Wij vertellen u graag meer over wat het is én over wat de belangrijkste voordelen van groepage zijn. 

Wat is groepage precies?

Uw verhuisgoederen kunnen apart in een eigen container worden vervoerd. Dit kost veel geld en ruimte. In verreweg de meeste gevallen wordt de container namelijk niet volledig gevuld met uw verhuisgoederen. Door middel van groepage nemen de kosten af en worden containers beter gevuld. Groepage is het verzenden van verhuisgoederen waarbij de container verder wordt aangevuld met zendingen van anderen. De ruimte die u nodig heeft voor uw zending verhuisgoederen is slechts een deel van de container. Dit geldt uiteraard ook voor andere zendingen. Deze zendingen kunnen samen in een enkele container worden vervoerd. Dit noemen we groepage. Wij geven u graag inzicht in drie belangrijke voordelen van groepage. 

1. U bespaart kosten op het vervoeren van uw verhuisgoederen

Laat u uw verhuisgoederen apart in een container vervoeren, waarbij er veel ruimte in de container overblijft? Dan betaalt u voor de hele container. Dit betekent dus ook dat u betaalt voor de ruimte in de container die u niet gebruikt. Wanneer er meerdere zendingen in een enkele container worden vervoerd, dan worden de kosten verdeeld. In dit geval betaalt u uitsluitend voor de ruimte in de container die daadwerkelijk door uw verhuisgoederen in beslag wordt genomen. De overige ruimte in de container wordt betaald door de partijen die eveneens een zending aan de container hebben toegevoegd. Dit bespaart u veel geld. 

2. Snellere verwerking is vaak mogelijk

Op dit moment is er sprake van een zogenaamd capaciteitsprobleem. Dit wil zeggen dat er meer containers te vervoeren zijn dan dat er schepen beschikbaar zijn om deze containers te vervoeren. Helaas krijgen containers met belangrijke zendingen van bedrijven in de praktijk voorrang op containers met verhuisgoederen. Containers met eigendommen van particulieren staan lager op de prioriteitenlijst in de industrie. Hierdoor kan het vervoer van uw verhuisgoederen behoorlijke vertragingen opleveren. Hoe meer er wordt gegroepeerd, hoe minder containers er zijn en dus ook hoe minder vertragingen er optreden. Hier profiteert iedereen van. 

3. De impact op het milieu neemt af

We proberen natuurlijk allemaal duurzamer te leven. Inmiddels merken we allemaal de negatieve effecten van de opwarming van de aarde. We zien wat klimaatverandering doet, met de wereld, met de natuur, met dieren en uiteraard ook met de mens. Dit betekent dat we volop aandacht besteden aan het terugdringen van de belasting op het milieu. Wanneer u kiest voor groepage, dan maakt u een milieubewuste keuze. De impact op het milieu is namelijk een stuk lager dan wanneer u voor individueel transport kiest. Groepage zorgt voor de meest efficiënte, slimme levering die ervoor zorgt dat de ecologische voetafdruk verkleint. Hoe voller de containers zijn, hoe minder containers er vervoerd hoeven worden. Dit betekent dat er minder transport nodig is en uiteindelijk staat dat  gelijk aan de meest duurzame werkwijze. 

Profiteer van de voordelen van groepage

Windmill Forwarding is de grondlegger van groepage. Wij weten als geen ander dat deze vorm van verzenden van verhuisgoederen veel voordelen met zich meebrengt. Gaat u emigreren en wilt u profiteren van de voordelen van groepage? Dan staan wij uiteraard voor u klaar. Wij zijn uw ervaren partner voor emigraties, verhuizingen en groepagediensten. Voor meer informatie, advies of een offerte kunt u direct contact met ons opnemen. 

Heeft u een vraag?

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

    Liever direct contact?

    ma-vr 9:00 – 17:00