Internationaal verhuizen met huisdieren

Verhuizen met huisdieren kan in het eigen land al een behoorlijke opgave zijn. Wilt u gaan emigreren met huisdieren, dan komt er eigenlijk nog meer bij kijken. Uiteraard is het belangrijk dat alles tijdig geregeld wordt, zodat het zowel voor u als voor de huisdieren allemaal zo prettig mogelijk verloopt. Wat komt er nu allemaal bij kijken als u naar het buitenland wilt verhuizen met huisdieren? Windmill Forwarding vertelt u hier graag meer over.

Chippen en een Dierenpaspoort aanvragen

Wilt u gaan emigreren met huisdieren, dan hebben de huisdieren net als u een paspoort nodig. Veel huisdieren hebben deze al, maar dit is lang niet altijd het geval. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw huisdieren gechipt zijn als u naar het buitenland gaat verhuizen. Daarnaast moet de chip geregistreerd worden. Dit wordt vaak vergeten, maar is wel verplicht. Het is daarom aan te raden om de chip direct na het chippen te registreren. Hebben uw huisdieren nog geen paspoort? Dan is het belangrijk om voorafgaande aan het emigreren met de huisdieren een Europees Dierenpaspoort aan te vragen. Zijn ze jonger dan drie maanden? Dan is het goed om uw dierenarts te vragen om advies met betrekking tot het land waar u naartoe wilt emigreren, omdat hiervoor meestal andere regels gelden. 

Honden en katten moeten een Europees Dierenpaspoort hebben, zodat daarmee duidelijk kan worden aangetoond om wat voor dier het gaat en dat het dier alle belangrijke inentingen heeft gehad. Wilt u met een vogel verhuizen naar het buitenland? Dan heeft u voor de vogel een CITES verklaring nodig.

Controleer de geldende regels in het buitenland

Niet in elk land wordt hetzelfde omgegaan met dieren die vanuit het buitenland aankomen. Wilt u emigreren met huisdieren, dan is het dus altijd belangrijk om te controleren welke regels er gelden in het land waar u naartoe wilt verhuizen. Het kan bijvoorbeeld verplicht zijn dat de dieren in tijdelijke quarantaine moeten, maar het kan ook verplicht zijn dat uw hond een muilkorf draagt. Per land zijn de regels verschillend, dus controleer dit goed. Zo voorkomt u dat u voor vervelende verrassingen komt te staan die vertraging veroorzaken. In bepaalde gevallen heeft u, naast het dierenpaspoort, ook een aanvullende gezondheidsverklaring nodig. 

NDG registratie bij emigreren met huisdieren naar buiten de EU

Gaat u verhuizen naar een land buiten de EU? Dan is het belangrijk dat uw hond, kat of fret een NDG chip heeft. Zonder deze chip mag het dier in geen geval de grens passeren, tenzij het dier een tatoeage heeft die duidelijk leesbaar is. In alle gevallen is het de beste optie om een geregistreerde NDG chip te hebben. Daarnaast moeten alle dieren de vereiste vaccinaties hebben gehad, waarvan de laatste niet korter geleden dan 21 dagen mag zijn. Zorg er dus voor dat de vaccinaties het liefst minimaal een maand voor vertrek allemaal ontvangen zijn. 

Veilig en zonder zorgen emigreren met huisdieren

Uiteraard is het belangrijk om het vervoer van de huisdieren te regelen wanneer u gaat emigreren. Gaan zij bijvoorbeeld met de auto, met het vliegtuig of wellicht per boot naar het land van bestemming? Voor een goed verloop is het belangrijk om dit goed te regelen. Bedenk u ook dat het naar het buitenland verhuizen met huisdieren niet alleen stressvol is voor u, maar ook voor de dieren. Hierdoor neemt het wegloopgevaar toe. Zorg er dus altijd voor dat ze niet kunnen ontsnappen tijdens de reis of bij aankomst. Windmill Forwarding werkt nauw samen met een ervaren partner die helpt bij het verhuizen van huisdieren naar het land van bestemming. Wilt u meer informatie of heeft u een persoonlijk advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u een vraag?

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

    Liever direct contact?

    ma-vr 9:00 – 17:00