Emigreren naar Curaçao

  Windmill Forwarding verhuist van elk land naar elk land op de hele wereld. 

  Emigreren naar Curaçao: ook wel bekend als de prachtige vakantiebestemming gelegen in de Carribean. Wie denkt aan Curaçao denkt aan tropisch witte zandstranden, een fel blauwe oceaan en hoge palmbomen. Daarnaast is Curaçao uiteraard onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden: u zult dus veel Nederlanders aantreffen op het eiland. Het is daarom ook logisch dat veel Nederlanders het idee krijgen om te emigreren naar het prachtige land! Maar staar je niet gelijk blind op die prachtig blauwe oceaan. Emigreren naar Curaçao kan namelijk een hele opgave zijn zonder de juiste voorbereiding. Windmill Forwarding heeft jarenlange ervaring met emigraties naar de Nederlandse Antillen. Wij vertellen graag de voordelen van verhuizen naar Curaçao, maar ook waar u rekening mee moet houden voordat u het vliegtuig in stapt.

  Nederlandse Taal

  Het meest prettige aan Curaçao is dat bijna iedereen in het land Nederlands spreekt. Curaçaoënaars spreken over het algemeen 4 talen: Nederlands, Papiaments, Engels en Spaans. Als je eens een keer iemand tegenkomt die geen Nederlands spreekt, is de kans groot dat je elkaar alsnog alles duidelijk kan maken in het Engels. Verder is Nederlands ook nog de officiële voertaal in administratieve- en wettelijke processen. 

  Technologie & innovatie achterstand

  Voor wie met zijn bedrijf wil emigreren naar Curaçao is de achterstand in digitalisering en innovatie in het land wel iets om rekening mee te houden. Wen er maar aan dat er nog veel op papier wordt geregeld. 

  Prachtige omgeving

  Een van de voornaamste redenen voor velen om naar Curaçao te emigreren is om het fijne klimaat. Het is altijd heerlijk warm op Curaçao: het hele jaar rond schommelt het rond de 30 graden. Vergeet daarnaast niet de tropische zandstranden, heerlijke warme zee en natuurgebieden. Er is altijd wat te doen of te zien op het eiland!

  Poko poko

  Alles gaat langzaam op Curaçao. Verwacht daarom ook niet dat alles met dezelfde snelheid geregeld kan worden op Curaçao als dat het in Nederland zou gebeuren. Poko Poko is het levensmotto van vele Curaçaoënaars. Waarom vandaag iets doen als het ook morgen kan? Dit is een mindset waar veel Nederlanders, tot grote frustratie aan toe, erg aan moeten wennen. Iets om rekening mee te houden als u meer van de punctualiteit bent! 

  In het kort

  Curaçao is niet alleen een prachtige vakantiebestemming voor velen, maar ook een mooi land om naartoe te emigreren. Zo spreekt bijvoorbeeld bijna iedereen Nederlands! Dit is wel zo fijn bij het regelen van administratieve zaken. Daarnaast is de prachtige natuur een groot voordeel: er lijkt geen einde aan de tropische zandstranden en hemelsblauwe lucht te komen. Echter zijn er ook een aantal dingen waar u rekening mee moet houden voordat u besluit te emigreren. Zo kampt het land met een grote technologische achterstand, waardoor administratieve processen vaak erg traag lopen. Anders gezegd, wie erg gehecht is aan punctualiteit en snelheid kan beter goed overwegen of Curaçao wel een match is.

  Kortom, veel dingen om over na te denken en rekening mee te houden. Gelukkig is Curaçao een bekende bestemming voor Windmill Forwarding. Met jarenlange ervaring in verhuizingen naar de Nederlandse Antillen helpt ons ervaren team u graag met alle zaken rondom uw emigratie naar Curaçao. Grenzeloos enthousiast en recht door zee!

  Specifieke landeninformatie
  Voor elk land gelden andere regels wat betreft de inklaring van verhuisgoederen. Selecteer hier uw land van bestemming. U ontvangt de specifieke landeninformatie direct in uw mailbox. Let op: deze regels zijn aan veranderingen onderhevig. Bij vragen en/of twijfels, neem contact op met Windmill Forwarding. Wij staan klaar om u verder te helpen.

  Fout: Contact formulier niet gevonden.

  Heeft u een vraag?

  Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

   Liever direct contact?

   ma-vr 9:00 – 17:00